#KUNSTNERAKSJONEN

- en nasjonal aksjon for kunstens fremtid.
Ikke benytt deg av kunst og kultur tirsdag 19.11.2013! 
Kunst dekkes til i hele landet!

 • Aksjon foran Stortinget TIRSDAG 19.11 klokken 11.00-14.00.

   

 • Dokumentasjon på sosiale medier #kunstneraksjonen

 • Webaksjon. Kunstinstitusjoners nettsider går sort

   

  Norske Billedkunstnere (NBK) oppfordrer alle til å dekke til kunst i det offentlige og private rommet. Ikke les boken din, ikke hør på musikk eller bruk andre former for kunst denne dagen. Støtt Norges kunstnere ved å dokumentere din tildekning av kunst via sosiale medier med hashtag #kunstneraksjonen.

  Dekk til i ditt hjem og på jobben!

 • Privatpersoner, gallerier, kunsthaller, kunstforeninger, museum, restauranter, hotell fra nord til sør vil dekke til kunst og dokumentere i sosiale medier med #kunstneraksjonen i dagene som kommer.
  Bruk sorte søppelsekker eller andre ting til å tildekke bokhylla eller kunsten din. Husk å fjerne plasten når aksjonen er over.

 •  

  BAKGRUNN FOR #KUNSTNERAKSJONEN:

  I regjeringens nye statsbudsjett foreslås det å kutte i ordningen for Statens Kunstnerstipend med 15 millioner kroner. Stipendordningen er livsviktig for landets kunstnere fordi den sikrer kvalitet, kontinuitet, minimum levekår og den frie kunsten. Beløpet utgjør langt under en promille på statsbudsjettet, men for en faggruppe med lav inntekt blir det som å ta bort en bit av ryggraden av det fremste Norges kunstscene har å by på. Dette kan vi ikke sitte å se på! Vi håper Norges befolkning vil delta og støtte oss i vårt arbeid for kunstens fremtid.

 •  

  #KUNSTNERAKSJONENS MARKERING VED STORTINGET:

  Pressen inviteres kl. 12.00 tirsdag 19.11 2013 til markeringen foran Stortinget blir avholdt fra kl 11.00 til 14.00. Folk oppfordres til å møte opp for å vise sin støtte til utøvere av kunst og kultur i Norge. Løvene på løvebroen skal dekkes til!

  Sissel Blystad som har vevet veggteppet på Stortinget ønsker at de som jobber der dekker til veggteppet hennes som en del av #kunstneraksjonen. Herved er politikerne på Stortinget oppfordret til deltagelse!

 • Ved spørsmål ring Norske Billedkunstnere på 23 25 60 30. Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.">nbk (@) billedkunst.no

 • Støtt vår underskriftskampanje på nett her:

  http://www.underskrift.no/vis.asp?Kampanje=4910

  Arrangør er Norske Billedkunstnere

  www.billedkunst.no 

contakt bttn blck
 
 
 
 
 
 
 
 
footerfacebookicon  
 
Screen Shot 2016 06 06 at 10.58.11
 
Screen Shot 2016 06 06 at 11.05.14