Garantiinntekt 2009

Forslag til statsbudsjettet for 2009 ga ingen grunn til aksjoner onsdag 8. oktober.

Statsbudsjettet foreslår mer til kultur, og stipend og garantiinntekt har ikke fått en negativ utvikling totalt sett. Sjekk ut Kulturdepartementets nettsider.

Vi takker alle som har vært med på e-postkampanjen til støtte for å bevare garantiinntekten. Vi håper den har en langtidseffekt!

 

Løken-utvalget foreslår at garantiinntektsordningen fases ut og erstattes av arbeidsstipend. Garantiinntekten har siden 70-tallet gitt yrkesaktive kunstnere et økonomisk sikkerhetsnett og dermed stor kunstnerisk frihet. Å snakke om fattigdomsfelle om en ordning som nettopp har gjort det mulig for mange kunstnere fullt og helt å kunne konsentrere seg om sin kunstneriske virksomhet, nettopp fordi ordningen gir dem en viss økonomisk trygghet, er etter vår oppfatning direkte misvisende.

 

Statsbudsjettet for 2009 ble offentliggjort tirsdag 7. oktober. Vi frykter at Kulturminister Trond Giske og departementet allerede med dette budsjettet vil sette i verk utfasingen av garantiinntektene. NBK er helt imot dette og vil derfor oppfordre medlemmene til å sende Kulturdepartementet en privat e-post som protest mot en eventuell ”forskuttering” av forslaget fra Løken-utvalget.

 

Forslag til tekst lød slik:

Jeg oppfordrer Kulturministeren og regjeringen til å opprettholde og utvide garantiinntektsordningen for kunstnerne. Avkortingsreglene må fjernes og støtten må økes.

Hilsen....

 

Dersom det allikevel skulle komme negative nyheter i forbindelse med statsbudsjettet, vil NBK oppfordre til spontanaksjon utenfor Stortinget onsdag 8. oktober 2008. Vi vil komme tilbake til dette.

 

Oslo, 26.09.2008

For Norske Billedkunstnere:

Ingeborg Stana, Gjert Gjertsen og Gidsken Braadlie

 

Denne e-posten ble sendt til de av NBKs medlemmer vi har e-postadresse til. Dersom du ikke har mottatt den, kan det komme av at vi har feil e-postadresse eller ikke har din e-postadresse. Meld fra til denne Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Da får du informasjon om oppfølgende aksjoner.

contakt bttn blck
 
 
 
 
 
 
 
 
footerfacebookicon  
 
Screen Shot 2016 06 06 at 10.58.11
 
Screen Shot 2016 06 06 at 11.05.14