Valg stipkom og jury

Valg til billedkunstnernes stipendkomité og Den Nasjonale Jury (Høstutstillingsjuryen) for årene 2012 og 2013.

 

 

Billedkunstnernes stipendkomité og høstutstillingens jury (Den Nasjonale Jury) skal velges. Stipendkomiteen består nå av 10 medlemmer med størst mulig faglig spredning innenfor kunstneriske disipliner. Det velges 2 vara for hvert medlem.

Den Nasjonale Jury består av 6 medlemmer, sammensatt på samme måte som for stipendkomiteen. Det velges 1 vara for hvert medlem.

Medlemmer av NBKs grunnorganisasjoner og grunnorganisasjonene oppfordres til å nominere kandidater.

 

Det bes om at de foreslåtte kandidater begrunnes og presenteres, og at det klart kommer fram hvilket verv (stipendkomiteen eller Den Nasjonale jury) de foreslås til.

De foreslåtte kandidater må være spurt om de ønsker å stille til valg og ha sagt seg villige. De nominerte må selv oppgi hvilke faggrupper eller disipliner de jobber innenfor.

Kandidatene kan ikke være inhabile i forhold til søkerne. Kandidatene skal fylle ut nomineringsskjema for stipendkomité og jury med  erklæring om habilitet og taushetsplikt som sendes til NBK. Opplysninger om tidspunkt for arbeidet og honorar er også med.

Etter sommeren vil nominasjonskomiteen (5 medlemmer) utarbeide et forslag til disse vervene. Forslaget og liste med samtlige nominerte kandidater sendes deretter til NBKs medlemmer for uravstemning.

Ta kontakt med din grunnorganisasjon dersom du har forslag.

Det vises for øvrig til vedtekter og regler for valg. Opplysninger om valget kommer senere.

 

Frist for nominering er satt til fredag 12. august 2011.

Forslagene sendes Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.">Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

eller Norske Billedkunstnere, Grubbegt. 14, 0179 Oslo.