MEDLEMSSKAP I NBK

Norske Billedkunstnere (NBK) er billedkunstnernes fagorganisasjon. NBK har rundt 2 900 medlemmer som fordeler seg på 20 grunnorganisasjoner. Medlemskap i en av disse er nødvendig for å kunne bli medlem av NBK. Kriterier for medlemsskap varierer noe fra organisasjon til organisasjon, men i hovedsak blir reglene fastsatt av Norske Billedkunstneres landsmøte.

Ta kontakt med ditt distrikt eller din kunstneriske fagorganisasjon for å lære mer om de ulike opptaksreglene.

Ved fylte 67 år, vil kontingenten bli redusert til halv pris. Medlemmet må selv ta kontakt med administrasjonen for å opplyse om dette. 


MEDLEMSFORDELER

IAA-kort

IAA er billedkunstnernes internasjonale interesseorganisasjon med tilknytning til UNESCO.

IAA-kortet er et internasjonalt kunstneridentifikasjonskort som gir rimeligere adgang til en rekke museer rundt om i verden. Alle medlemmer får dette automatisk, trykket på baksiden av NBKs medlemskort.


Juridisk bistand

NBK tilbyr medlemmer juridisk rådgivning i forbindelse med problemstillinger som knytter seg til deres kunstneriske virksomhet. Eventuell bistand er gratis. Normalt vil ikke organisasjonen bistå ved rettslig prosess. I tilfeller hvor avgjørelsen av en sak vil kunne være av prinsipiell interesse også for flere av NBKs medlemmer, vil det kunne søkes om økonomisk støtte/garanti til rettslig prøving.

Kontaktinfo til NBKs juridiske rådgiver finnes på NBKs kontaktsider.


Rabattavtaler

Rabattavtaler for medlemmer i NBK finner du her.

Redusert kontingent i Forskerforbundet (2/3 av ordinær pris)


Opphold på Citadelløya i Stavern

Citadelløya disponeres av NBK fra og med juni til og med august. Medlemmene kan sende inn fortløpende søknad fra januar om opphold for seg og sin familie. Det leies ut 6 rom med ca. 15 senger tilsammen. Det leies ut 1 uke av gangen, fra mandag til og med søndag. Kr. 800,- pr voksen pr. uke og kr. 400,- pr. barn pr. uke. Det er også muligheter for å leie hele huset for 1 uke til kr. 7000,- pr. uke. Ateliermuligheter. Fiske- og bademuligheter.

Søknad med ønsket tidsperiode og antall voksne/barn, sendes på mail til NBK. Opphold prioriteres til søkere som ikke tidligere har vært på øya og til søkere som ikke har vært der på en stund. Alle kan søke. Tildeling skjer i februar/mars.

Kruttårnteateret har forestilling flere ganger i uken i fellesferien og får låne dusjene bak huset. Barn på besøk i huset får komme gratis inn på forestillingen.

Flere bilder på pdf. her

Send søknad til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.">

huset og krutt

 

Opphold på Kunstnerhytta i Ny-Ålesund

Ny-Ålesund ligger innerst i Kongsfjorden på Svalbard som er den nordligste bosettingen i verden. Her holder forskningsstasjoner fra flere land til. Den norske stasjonen blir drevet av Kings Bay AS som er kalt opp etter gruveselskapet Kings Bay. Det er her kunstnerhytta ligger.

Kings Bay disponerer hytta i perioden 1. juni – 20. august hvert år, da blir det ikke anledning til å leie. Det kan normalt ikke bo mer enn en person i hytta. Alle måltider inntas på messa i forskningsstasjonen og besøkende betaler for kost og losji til Kings Bay. Skal man ferdes utenfor stasjonen, må man ha bestått skyteprøve og bære våpen.

Her er informasjon om kunstnerhytta og generell informasjon om forskningsstasjonenHistorisk om Ny-Ålesund.

Medlemmer av NBK kan søke fortløpende om opphold. Søknad med ønsket periode – 14 dager eller mer - til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Bildende Kunstneres Hjelpefond kan gi støtte til opphold av minst 14 dagers opphold ved at man sender inn søknad og kopi av tildelingsbrevet.

Skjema og retningslinjer. pdf        Skjema og retningslinjer.doc

utsikt ny alesund

Utsikt 

kunstnerhytta kingsbay

 Kunstnerhytta 

Foto: Harriet Backer

contakt bttn blck
 
 
 
 
 
 
 
 
footerfacebookicon  
 
Screen Shot 2016 06 06 at 10.58.11
 
Screen Shot 2016 06 06 at 11.05.14