Prosjektstøtte fra BKV vår 2012

Det var 454 søkere på prosjektstøtte våren 2012. 93 søknader ble innvilget. I komiteen satt Geir Yttervik, Arned Revheim og Randi Strand. Total sum for tildeling var 3 000 000,-

Navn Poststed Sum Beskrivelse
Azar Alsharif Bergen 7 000,- Prosjektbeskrivelse for utstillingen 'Kunnskap er frykt'
Margarida Augusto Paiva Oslo 30 000,- Women Who Kill' er en video- og lydinstallasjon som består av en dokumentarisk film og flere lydkanaler. Hver lydkanal spiller en stemme fra en kvinne og det virker som de fører en samtale med hverandre
Eva Bakkeslett Våg 30 000,- Breath' er en kunstnerisk og poetisk skildring av pusten som fundamentet til alt levende. Filmen vil følge pusten som binder mennesker, dyr, planter, jord og luft sammen til et uadskillelig nettverk.
Edgar Ballo Langhus 30 000,- Rotasjon: Er en refleksjon/lek med Maxwells Demon. Tankeeksperimentet videreføres i en installsjon. Fra en vindmølle på taket over galleriet, overføres energien til forskjellige roterende og lysende objekter i galleriet.
Jan-Erik Lundsgaard Beck Moss 15 000,- Installasjon av lowtech fontenefigurer som spruter vann tatt fra en sliten industrielv på en ditto offentlig tilgjengelig platting rett ved elva.
Mona Bentzen Oslo 50 000,- Prosjektet EXIT søkerstøtte til diverse utgifter i forbindelse med en rekke kunstutstillinger og kunstneraksjoner.

Bakgrunnen for prosjektet er Norges asylpolitikk hvor våre myndigheter bryter internasjonale menneskerettigheter.
Tone Berg Størseth Oslo 23 000,- Innspilling og utgivelse av 20 minutter langt lydspor på 8 tommers vinyl, med tittelen; Half the Man, Half the Atmosphere. (Audiovisuell artistbook)
Markus Brendmoe Oslo 20 000,- KUNSTLAND 2012. Kunstutstilling dypt inne i skogene i Søndre Land kommune 4. og 5. august. Høyballemaleringsplast som råmateriale og tema.
Ebba Gunilla Bring og Torhild Berg oslo 15 000,- Prosjektet "30 Minutes Only" er en veggcollage, et materialbilde som vil dokumenteres gjennom film og video, og vil vises på ONO-gallery i april 2012
Ann Iren Buan Oslo 13 000,- Søknad om støtte til et prosjekt som skal delta på Tegnebiennalen 2012. Arbeidet tar utgangspunkt i prosjektet Whatever I do, All Remains the Same.
Adrian Bugge Oslo 20 000,- Fotoboken Nattskift (20x25cm, 80 sider). Planlagt utgivelsesdato august 2012.
Brynhild Bye Trondheim 50 000,- Ramallah-Trondheim, er et samarbeid mellom kunstner, det palestinske kvinnelandslaget i fotbal l og First Ramallah Group [2] - og tilsvarende i Norge.
Bente Bøyesen son 20 000,- Det søkes om kr 40.000

Produksjon av katalog i forbindelse med Separatutstillingen   I'see ,   Porsgrunn Kunstforening.

Om det levende og evige, maleri på lerret og gullmonokromer på eik.
Anja Carr Oslo 35 000,- Tredelt videoinstallasjon, skulptur og performanceprosjekt som skal vises i ulike kombinasjoner på Saltarelli Salong (SALT) (Oslo), Premiss (Bergen) og Akershus Kunstsenter (Lillestrøm) i 2012.
Stefan Christiansen Kråkerøy 15 000,- Utstilling i House of Foundation
Hanne Ekkeren og Arash Nejad Oslo 25 000,- Prosjektet omhandler rivningsprosessen av Bispelokket, trafikkmaskinen i Bjørvika. Dette dokumenteres gjennom foto og innsamling av materiale fra stedet, og vil gjenspeile noe av den store transformasjonsprosessen som foregår i området.
Astrid Findreng og Grete Britt Fredriksen Heimdal 30 000,- Utstillingsprosjektet Bakland.
Marthe Ramm Fortun Oslo 30 000,- POEM SCENARIO NARRATION or The Dead Can't Be Recycled er en separatutstilling på Galerie Jan Dhaese (BE) som undersøker formale, ideologiske og mytologiske aspekter ved kvinnelige avantgardister.
Bodil Furu OSLO 50 000,- I to filmer følges Alnaelvas ferd fra Lillomarka til utløpet i Bjørvika. På veien synliggjøres politiske visjoner for ulike områder og byutviklingsmessige grep som allerede er blitt gjennomført.
Tom Galta Rennesøy 30 000,- Rennesøy, er det landskap og miljø som eg vaks opp i. Rennesøy er ein tradisjonell jordbrukskommune på sørvestlandet. Mykje av vår kultur og historie er bunde opp til gardsliv.
Mathijs van Geest, Jonas Ib Hellvik Jensen og Ånond Versto Bergen 35 000,- Kunsnergruppa Katla søker om støtte til å utvikle og produsere en installasjon i forbindelse med åpningen av Kristiansand kunsthall 1. September 2012.
Guro Giske Oslo 40 000,- 2 videoarbeider:
1. Monolog ung afgansk kvinne, frigjøring, kamp for       selvstendighet.

2. Flere monologer med hvert sitt selvstendige selvvalgte tema, med høyt kvalifiserte innvandrere.
Toril Goksøyr og Camilla Martens Oslo 60 000,- Palestinian embassy, Liverpool biennale.
Stine Wexelsen Goksøyr oslo 40 000,- Arbeidstittel: Erindring. Film 5-10 min. Filmes i HD, lyd og farge.
Prosjektet vil belyse synet på et menneskeliv og hvordan vi oppsummerer et liv, en tid, steder og mennesker.
Ane Graff OSLO 30 000,- Artist book-en LEAKY ABSTRACTIONS. Boken er et kunstprosjekt i seg selv, i tillegg til å være en katalog over tidligere arbeider.
Marte Gunnufsen Oslo 19 000,- Jeg ønsker å orkestrerer en utstilling hvor jeg prøver å gå i dybden av den progressive tendensen som ligger i dissonans som begrep, og representasjon av denne på tvers av ulike medier
Vebjørn Guttormsgaard Møllberg og Ingrid Forland Oslo 15 000,- Kuk & Parfyme skal delta på utstillingen REALITY på Kunstnerforbundet og vil lage et visuelt arkiv i form av en plakat i A1-format, Kuk & Parfyme reader.
Else Marie Hagen Oslo 40 000,- Prosjektet skal resultere i utstilling på Kunstnerforbundet og skal diskutere objektet; objektet som motiv i verket og det objektet verket selv blir.
Vigdis Haugtrø Trondheim 10 000,- Bønder I byen blir det flere av, på grunn av sentralisering. Avstanden mellom matprodusent og mottaker, mellom menneske og jord øker, noe grunnleggende i oss vil noe annet.
Kunstbok, utstilling og research.
Anna Carin Hedberg oslo 30 000,- Prosjektet er en relasjonell form for kunstproduksjon og undersøker hvordan en muntlig beskrivelse endrer seg i det den overleveres mellom mennesker. Hvordan tolkes og fortolkes informasjon?
Anders Holen Oslo 20 000,- Utstilling og performance på RAKE visningsrom.
Ellen Synøve Holtskog Hosle 25 000,- 12 fotoportretter m/ T-skjorter innkjøpt for anledningen. (M/ ulike ytringer rundt temaet apokalyptisk tro. T-skjortene er produsert av ulike religiøse/ politiske/ humoristiske personer/grupper).
Marianne Hurum Oslo 15 000,- Eksperimentelle skulpturer i tre og tekstil; tre skulpturer hugget ut av tømmerstokker trekkes i tekstil og en veggskulptur.
Ann Cathrin November Høibo Oslo 30 000,- Søknad om produksjonstøtte til å gjennomføre separatutstilling i Oslo Kunstforening.
Cornelius Jakhelln Oslo 60 000,- GewaltKunstWerk er en utstilling i Kristiansand Kunsthall 24.11-9.12.2012. Kan en estetikk perfeksjonert av voldelige systemer styrke kunstens appell som et ikke-voldelig alternativ?
Alexandra Jegerstedt Trondheim 20 000,- Kunstpublikasjoner. Drive et eget verksted for produksjon av bøker, der andre kunstnere inviteres til å delta.
Toril Johannessen Bergen 40 000,- Extraordinary Popular Delusions er et prosjekt for for d(13) som tar opp spørsmål knyttet til energisykluser og økonomi. Hovedelementet er en spesiallaget projektor med en flamme som lyskilde.
Svein Johansen Oslo 30 000,- Prosjektet, 20000 bier og countryhiten "Top of the world". I en lett sommerstemning vil bienes summing overgå lyden av sangen og ødelegge båndspiller. Vil vises som videoinstallasjon og små skulpturer.
Marte Johnslien Oslo 40 000,- Installasjon som utforsker hvitmalingen Titanium White sine egenskaper og opphav, i form av et landskap av abstrakte skulpturer og tilhørende fotografier.
Cecilie Bjørgås Jordheim Oslo 25 000,- Paul Austers novelle "Ghosts" er blitt dekonstruert og komponert om til 3 korte satser for kontrabass og stemme. En splittelse av tradisjonelle tekstuelle narrativer og meninger fremført auditivt.
Annette Kierulf Bøvågen 20 000,- Litteratur er kunst - kunst er litteratur

Seminar som undersøker endringer i kunstfeltet med hensyn til litterær og kunstnerisk produksjon og tverrkunstnerlig praksis.
Laila Kolostyak Alta 30 000,- Prosjektet FORFLYTNINGR er en videreutvikling av utstillingen Nomadism-Hymn som vistes under kunstfestivalen i Limay Frankrike 2011 og som nå skal vises under festivalen ÅPENT HUS Miljøsirkus
Lotte Konow Lund Oslo 60 000,- Samarbeidsprosjekt mellom Marit Paasche og Lotte Konow Lund om et omfattende intervjuprosjekt, video og tekst, med kunstnere bosatt i Norge. Prosjektet skal være knyttet til Kunstnernes Hus.
Eva Kun Bergen 50 000,- Ein lystråd-installasjon i arkitekturskala der publikums bevegelse er vesentleg for å oppleve rom, lysformer og romforløp.

Lysformer oppstår i kraft av repetisjonar av linjer med små modifikasjonar.
Tor Inge Kveum Svedala 25 000,- Utstilling i Galleri Lille Kabelvåg.
Yngvar Larsen Rotterdam, Nederland 65 000,- Nettgalleri/forum for Ipad tegninger. Ukentlige publiseringer av kuraterte digitale Ipad tegninger. Forum for presentasjon av diverse tegneapper og tegnepenner.
Tarjei Bodin Larsen Oslo 30 000,- Søknaden gjelder støtte til gjennomføring av undertegnedes separatutstilling i Arendal Kunstforening i perioden.
Kaja Leijon oslo 50 000,- Maryon Park er en 2-screens videoinstallasjon.
Chloe Lewis Bergen 10 000,- Publishing "Museum of the Golden Nail" - “ a publication developed in conjunction with a site-specific artwork of the same name, created in Suldal, Norway in 2011.
Victoria Pihl Lind Oslo 40 000,- Produksjon av kunstfilm med utgangspunkt i korrespondansen mellom Ingeborg Bachman og Paul Celan.
Filmen vil vises som hovedverk på en separatutstilling ved Oslo Kunstforening i januar 2013.
Victor Lind Oslo 70 000,- Utstillingen Contemporary Memory vil finne sted på Kunstnernes Hus fra 2. november 2012 til 27. januar 2013, og vil være den største presentasjonen av Linds arbeider til dags dato.
Lars Korff Lofthus Lofthus 40 000,- "Eit folkemuseum i folkemuséet", på Agatunet
.
Prosjektet presenterer alternative narrativar på ein arena som vanlegvis viser faktautstillingar knytta til lokalhistorie. I samarabed med Leander Djønne.
Line Bøhmer Løkken Oslo 40 000,- Jeg søker støtte til gjennomføring av et bokprosjekt om Tøyen Sentrum. Jeg ønsker å fortelle en historie om dette stedet og menneskene som bruker det gjennom fotografier.
Jon Løvøen Oslo 15 000,- Grafitti Remake. Maleriprosjekt som vises på Guldsmedengen Galleri, Arendal. Bildene er grafitti på kryssfiner som er bearbeidet og abstrahert.
Janine Magelssen Østerås 10 000,- Utstilling; Non Figuration.
Jumana Manna Oslo 50 000,- Project Description for Solo Exhibition at Dortmund Bodega, Oslo. Title: Imagined Cities, Video Installation
Rita Marhaug Bergen 40 000,- Reality Show er et utstillingsrettet prosjekt som har valgt å eksperimentere med ulike formidlingsformer på stedene vi har tatt initiativ til å vise arbeidene våre og til galleriene som har invitert.
Elisabeth Mathisen Oslo 40 000,- Arbeidstittel: Bienes siste kraft - kan vi snu?
En video om bisamfunn og vår avhengighet av pollinerende insekter

Varighet 20 min.
Meen Halsøy Oslo 30 000,- I prosjektet I WAS TOLD TO PATCH ALL WAKING MOMENT reparerer jeg krigens sår i Beiruts bybilde ved bruk av billedvev. Vevnadene er tilpasset bygningenes sår - som en gest for å hele krigens skader.
Finn Eirik Modahl Bergen 40 000,- Skulptur/serie i sten, kevlar, metall med vibrasjon, kulde/varme.
Skulpturer som vibrerer og overfører lyd ved kontakt. Samt responderer med varme og kulde.

Serien er tenkt å bunne ut i en utstilling i 2013
Gunhild Moe Nesflaten 15 000,- Lukkeskåra Rådlausjuvet ( L/R) er ein nystarta residency som har base på den veglause fjellgarden Klungtveit i Suldal. Prosjektet er starta av kunstnar og kurator Gunhild Moe som bur i Suldal.
Mercedes Mühleisen Oslo 71 000,- Gjennomføring av programmet på det kunstnerdrevne galleriet Tidens Krav i Oslo.
Jorunn Myklebust Syversen Oslo 60 000,- Videoen "Cirque" skal bestå av sirkusartister og sirkusorkesteret under en forestilling. Jeg skal skrive en poetisk tekst og Andreas Mjøs (Jaga Jazzist) skal lage bestillingsverk til videoen.
Randi Nygård Seimsfoss 30 000,- Utstilling om romantikken og undring i samtidskunsten med unge internasjonale billedkunstnarar på Baroniet Rosendal.
Ina Otzko Sandnessjøen 30 000,- Å skape nye skulpturelle arbeider til den kommende utstillingen Reflex, NNKS, Svolvær.
Lisa Pacini Oslo 20 000,- Prosjektet tar i bruk satellittbilder av Tromsø by. Det detaljerte satellittbildet overføres på speil, som igjen blir behandlet slik at det skaper en Rorschach liknende silhuett av landskapet.
Aurora Passero Oslo 30 000,- Jeg søker om økonomisk støtte til å produsere arbeider samt en mindre publikasjon til separatutstiling i Kunstnerforbundet, overlyssalen.
Arne Vegar Pedersen Bergen 30 000,- Den irrasjonelle frykten handler om forholdet vi har til frykt og ikke minst vår undergang. Hva er det som driver den fram? Hva ligger bak? Hvem relaterer til den og hva innebærer den?
Trond Nicholas Perry Kristiansand 40 000,- "En drøm til havs".   (30 min dokumentarfilm)

Filmen følger to gutter som drømmer om å dra på eventyr i en hjemmelagd flytende konstruksjon.
Dler Rauf Rasul Oslo 30 000,- Prosjektet tar utgangspunkt i mitt eget liv og min historie om å være en flyktning fra Kurdistan som bor i Norge.
Tammo Rist Oslo 28 000,- Series of 6 large-scale monocrome screen prints printed on paper, mounted on plates. Incorporating x-ray images of trucks taken by the customs office at the Norwegian-Swedish border at Svinesund.
Jenny Maria Rydhagen Nesoddtangen 30 000,- Utgangspunktet for prosjektet er en fotografisk undersøkelse av landskapet som er konstruert som ramme rundt dyr i zoologiske hager med fokus på forholdet mellom den artifisielle og ekte naturen.
Marianne Rønning Bergen 60 000,- Prosjektbeskrivelse for vårfestival og kompetansehevende tiltak for performancekunstnere.
Lillian Samdal Flekke 20 000,- Prosjekttittel: Melding frå NVE

Visningsstad: Norges vassdrags -og energidirektorat (NVE) region vest.

Verk: tekst på lyd-CD, CD-slepp, opplesing og lyttestasjon i utstilling.
Sten Are Sandbeck Vikersund 20 000,- MALERI! FIGUR! TEATER!

Maleriet rekonstrueres som store objekter med abstraherte figurative trekk. Sammen etablerer de individuelle karakterene et teatralt rom betrakteren kan stige inn og delta i.
Birgitte Sigmundstad Oslo 30 000,- Jeg søker om støtte til en Artist book som skal gies ut i forbindelse med en utstilling på RAM galleri. Boken vil være et eget verk.
Kristin Skrivervik Nesoddtangen 25 000,- Utstilling i Tegnerforbundet Galleri. Tonoskop i utstillingen. Produksjon av Artist Book.
Formidling til elever i ungdomsskole og v.g. skole.
Anders Sletvold Moe Oslo 30000 Søker om prosjektstøtte for produksjon av verk til separatutstilling på galleri Odile Ouizeman i Paris fra den 12. Mai til 20. Juni 2012. Utstillingen vil bestå av nye stedspesifikke verk.
Anders Smebye Oslo 25 000,- Bastards utstilling 'Running Room' på 'Space for Art and Industry' bringer sosial deltakelse og materiell eksperimentering sammen innenfor et miljø bygd opp i grenselandet mellom kunst og kunsthåndverk.
Bente Sommerfeldt-Colberg Lierskogen 40 000,- Utarbeide to store mekanisk bevegelige skulpturer som utfører handlinger, samt kuber av blokker i plexiglass med bilder og graveringer til separatutstilling i overlyssalen i Kunstnerforbundet.
Karianne Stensland Trondheim 20 000,- ARBEID OG KUNST er et video- og performanceprosjekt som undersøker forbindelsen mellom kunst og arbeid. Ulike tolkninger av begrepene utgjør hovedlinjene for prosjektets innhold og handling.
Marianne Wiig Storaas Oslo 30 000,- Separatutstilling"STILLE SEKUNDER",Trafo Kunsthall. Produksjon av arbeider med et nytt perspektiv innenfor en maleritradisjon med avbildning av mennesker i natur og fjellandskap.
Sille Storihle Nøtterøy 30 000,- Prosjektet, Brother Don's Diary, er en artist book som skal vises på Kunstnerforbundet i Oslo. Brother Don's Diary er en litterær og visuell fantasi basert på en virkelig person.
Sverre Strandberg Oslo 25 000,- Prosjektet utforsker og eksperimenterer med   billedspråket i stockfotos.
Lars-Erik Svensson og Annika Simonsson Oslo 30 000,- prosjektet "Enebolig med flott sol og utsiktsforhold" tar utgangspunkt i temat vekst.
Naturen som prøver å skjule menneskelige ingrep og er på vei å vinne kampen mellom

natur og kultur.
Jon Benjamin Lund Tallerås Oslo 30 000,- Produksjon og utforming av en Artist-book basert på samarbeidsprosjektet med arbeidstittelen 'Gateskulpturer'.
Bjørg Norunn Taranger Bergen 50 000,- Den videobaserte Bergensgruppen DOPPLER har nylig etablert sitt fellesskap med forankring i videomediet og tidsbasert kunstproduksjon, fortrinnsvis i kontekst av romlige intervensjoner i urbane miljø.
Charlotte Thiis-Evensen Oslo 24 000,- Jeg søker om støtte til et prosjekt som problematiserer kanonisering, hvem som trer frem som viktig og ikke innenfor sin egen generasjon i kunstsammenheng.
Linda Soh Trengereid Bergen 20 000,- Jeg ønsker å kunne utvikle maleriet som uttrykksform mens jeg undersøker temaer som kulturell identitet, tilhørighet, nomadisme, konstruerte virkeligheter og nasjonalfølelse.
Lars Monrad Vaage Oslo 25 000,- Encompassing eternally expanding emptiness

Støtte til produksjon av en katalog/artist book, som vil være en selvstendig del av utstillingsrekke i Berlin, Fredrikstad og Oslo.
True Solvang Vevatne Oslo 25 000,- Utstilling ved Salten museum, Beiarn i 2012. Utstillingen vil vise en traktor i MDF, et verk med utgangspunkt i Den upolitiske kvinnegruppen, et sauekostyme til en ku og et kukostyme til en sau.
Leiken Vik Ranheim 60 000,- Prosjektet skal synliggjøre den underkommuniserte siden av billedkunstnere sitt mangfoldige bidrag i det offentlige rom/den offentlige debatt, uavhengig av politiske program og byråkratiske føringer.
Knut Åsdam Oslo 50 000,- Et film og installasjonsprosjekt fra Murmansk - Kirkenes regionen. Et unikt, moderne, anderledes Europa kuttet av Schengen grensens politiske og psykologiske dimensjon og et Stalker-lignende landskap
contakt bttn blck
 
 
 
 
 
 
 
 
footerfacebookicon  
 
Screen Shot 2016 06 06 at 10.58.11
 
Screen Shot 2016 06 06 at 11.05.14